A TULIPÁN CSOPORT védjegy sztori

A TULIPÁN CSOPORT védjegy sztori

Nemzeti védjegy lajstromszám: 225 346

xLex védjegysztori A Tulipán Csoport

A védjegy a legelterjedtebb árujelző. A Te védjegyed milyen terméket / szolgáltatást jelöl, esetleg a cég nevének szereztél védjegyet?

A Tulipán Csoport egy óvodásoknak szóló mesekönyvsorozat. Mivel ez az első könyvsorozat óvodásoknak, fontos volt, hogy a mesekönyvsorozat ábrás megjelölését, valamint a szlogent levédjük. Magyarországon először indítottunk olyan mesekönyvsorozatot, ami óvodásokról, óvodásoknak szól.

Mi a védjegy mögötti háttértörténet? Honnan jön a védjegyet alkotó márkanév / logó és mi a jelentése?

xLex: Szabó Ágnes alkotta meg a logót és a szlogent férjével együtt gondolták ki. Nagyon fontos volt, hogy az alapítók saját keze munkája legyen a logó, hiszen nagyon személyes dolgot jelöl meg. A szlogen a lehető legegyszerűbben adja meg, hogy kinek is szól és miért készültek ezek a mesekönyvek:
Mesék Ovisokról, Ovisoknak!

A védjegy minőségi garancia, védelem a bitorlás ellen és egyben hasznosítási eszköz is. Számodra mi volt az ok, amiért a védjegyoltalom mellett döntöttél?

Azért indítottuk el a védjegyoltalmat, hogy ne lehessen vita abból, hogy ki és mit csinálhat. Fontos volt számonka, hogy már a könyvsorozat megjelenése előtt elindítsuk az oltalomszerzési eljárást. Ezzel el akartuk kerülni a későbbi esetleges jogvitákat és bármilyen bizonytalanságot a márkánkkal kapcsolatban.

Milyen értékeket képvisel a márkanevet oltalmazó védjegy?

A legfőbb érték a márkánkban a leutánozhatatlanság. Amit pedig az olvasóknak szeretnénk adni, az a könnyű mesélhetőség, és színes kedves történetek. A színes könnyedséget és a kedvességet a logó grafikai elemeibe és a színvilágba is beépítettük, hogy mindez könnyen felismerhető legyen egy szempillantás alatt.

Milyen volt az xLex-szel együtt dolgozni?

Online és telefonon mindent meg tudtunk beszélni, ami a védjegybejelentéshez szükséges volt. Bár sosem találkoztunk személyesen az xLex csapatával, minden a telefonon megbeszéltek szerint, és pontosan történt! Egy csoda a mai világban!

 

Ha a védjegy sztori felkeltette az érdeklődésedet, szerezz Te is védjegyet!

A TULIPÁN CSOPORT-ot keressétek az alábbi elérhetőségeken! 🙂

web: https://www.tulipancsoport.hu

facebook: https://www.facebook.com/atulipancsoport/

 

Hozzászólás írása

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Kapcsolódó bejegyzések

My Bulldog Shop xLex védjegy sztori
Szerző: xLex | 2019-07-04
A My Bulldog Shop védjegy sztori
Nemzeti védjegy lajstronszám: 227 983 A védjegy a legelterjedtebb árujelző. A Te védjegyed milyen terméket / szolgáltatást jelöl, esetleg a cég nevének szereztél védjegyet?  A My Bulldog Shop természetes kutyakozmetikumokat,...
xLex védjegy SEO optimalizálás
Szerző: xLex | 2019-06-28
SEO optimalizált márkanevek vs. védjegy
A SEO optimalizált márkanevek rendkívül előnyösek lehetnek marketing szempontból, de a legtöbb esetben a hosszútávú márkaépítés és a védjegyoltalom ellen hatnak. Miben áll a probléma és hogyan lehet feloldani? (Disclaimer:...
novenysuli xlex vedjegy
Szerző: xLex | 2019-06-26
A NÖVÉNYSULI védjegysztori
Nemzeti védjegy lajstromszám: 226180   A védjegy minőségi garancia, védelem a bitorlás ellen és egyben hasznosítási eszköz is. Számotokra mi volt az ok, amiért a védjegyoltalom mellett döntöttetek? Már a NÖVÉNYSULI...