Mi a folyamat?

Az alábbi videóból megtudhatod, hogy milyen lépései vannak a levédésnek, azaz a védjegyoltalom megszerzésének.

A folyamat

1. A honlapon kitöltöd az űrlapot és beküldöd. Ez nem jár kötelezettséggel, nem kell érte fizetned

2. Két munkanapon belül felhívunk, és egyeztetjük, hogy levédhető-e, amit szeretnél, vagy hogy min kell változtatni, hogy levédhető legyen.

3. Ha levédhető és úgy döntesz, hogy belevágsz, megbízol minket, és átutalod a megbízási díjat.

4. Megcsináljuk a védjegykutatást, összeállítjuk az áruosztályokat és elkészítjük a bejelentési anyagot. Nem kell személyesen bejönnöd, mert online és telefonon egyeztetünk. Ez 2 hét átfutási idő.

5. Amikor kész van a teljes bejelentési anyag, eldöntheted, hogy személyesen jössz e be aláírni vagy postán szeretnéd intézni.

6. Aláírás után 3 munkanapon belül benyújtjuk a Hivatalhoz a bejelentésit. A Hivatali díjat az Ügyfélnek ekkor kell megfizetnie közvetlenül a Hivatal számára.

7. A Hivatal alakilag és érdemileg megvizsgálja a bejelentést, majd kutatást végez. Ezeket a Hivatali értesítőket az xLex tárolja az Ügyfél aktájában. Bármi gond van, jelezzük az ügyfélnek. Ez kb. 5 hónapig tart.

8. A Hivatal meghirdeti a védjegybejelentést a Szabadalmi Közlöny és Védjegyértesítőben. Bárki felszólalhat 3 hónapig. Ha felszólalás van, értesítjük az Ügyfelet, eljárunk és képviseljük a Hivatal előtt.

9. A felszólalási időszak lejártában a Hivatal lajstromozza a védjegyet és kiállítja a védjegyokiratot. Ez kb. 2-3 hónap.

10. A védjegyokiratot megküldjük az ügyfélnek vagy tároljuk az eredetit, ha szeretné. Gratulálunk a védjegyedhez!

Védjegybejelentés lépésről-lépésre

A jobboldali kis ikonokra kattintva lépésről lépésre végigkövetheted a védjegybejelentés teljes folyamatát.

  1. A honlapon kitöltöd az űrlapot és beküldöd. Ez nem jár kötelezettséggel, nem kell érte fizetned.
  2. Két munkanapon belül felhívunk, és egyeztetjük, hogy levédhető-e, amit szeretnél, vagy hogy min kell változtatni, hogy levédhető legyen.
  1. Ha levédhető és úgy döntesz, hogy belevágsz, megbízol minket, és átutalod a megbízási díjat.
  2. Megcsináljuk a védjegykutatást, összeállítjuk az áruosztályokat és elkészítjük a bejelentési anyagot. Nem kell személyesen bejönnöd, mert online és telefonon egyeztetünk. Ez 2 hét átfutási idő.
  1. Amikor kész van a teljes bejelentési anyag, eldöntheted, hogy személyesen jössz e be aláírni vagy postán szeretnéd intézni.
  2. Aláírás után 3 munkanapon belül benyújtjuk a Hivatalhoz a bejelentésit. A Hivatali díjat az Ügyfélnek ekkor kell megfizetnie közvetlenül a Hivatal számára.
  1. A Hivatal alakilag és érdemileg megvizsgálja a bejelentést, majd kutatást végez. Ezeket a Hivatali értesítőket az xLex tárolja az Ügyfél aktájában. Bármi gond van, jelezzük az ügyfélnek. Ez kb. 5 hónapig tart.
  2. A Hivatal meghirdeti a védjegybejelentést a Szabadalmi Közlöny és Védjegyértesítőben. Bárki felszólalhat 3 hónapig. Ha felszólalás van, értesítjük az Ügyfelet, eljárunk és képviseljük a Hivatal előtt.
  1. A felszólalási időszak lejártában a Hivatal lajstromozza a védjegyet és kiállítja a védjegyokiratot. Ez kb. 2-3 hónap.
  2. A védjegyokiratot megküldjük az ügyfélnek vagy tároljuk az eredetit, ha szeretné. Gratulálunk a védjegyedhez!

Töltsd ki online védjegybejelentési űrlapunkat ha szeretnél védjegyet
vagy ha kíváncsi vagy, hogy levédhető-e amit szeretnél.

Online űrlap

Érdekel, hogy levédhető e, amit szeretnél?

Nézd meg rövid videóinkat és tudj meg mindent pár perc alatt a védjegybejelentésről!

Keress minket, üzenj nekünk!

Keress minket az alábbi elérhetőségeinken vagy küldd el védjegyekkel és szellemitulajdon-védelemmel kapcsolatos kérdésedet.
Kollegánk felveszi Veled a kapcsolatot a megadott elérhetőségeiden.

XLEXUM IP TANÁCSADÓ KFT.

1061 Budapest, Paulay Ede u. 55, LOFFICE Irodaház

E-mail:

iroda@xlex.hu

Telefon:

+36 20 223 2299

Fax:

+36 1 999 4266